180.no

180.no

Med mer enn 100 000 daglige brukere over hele Norge, er den en av de mest populære nettjenestene i Norge.

180.no

180.no er en omfattende database over norske bedrifter og enkeltpersoner. Den lar forbrukere og selskaper søke effektivt etter tjenesteleverandører i spesifiserte kategorier.

Som app på mobilen tilbyr den også innringer-ID og blokkering av anrop på mobiltelefonen.

Brukerne kan melde inn og svarteliste nummer basert på uønskede og mistenkelige samtaler.

Advista AS har valgt Caddiesoft som partner for full-stack webutvikling og backend utvikling for mobilappene. I tillegg leverer Caddiesoft UX/UI design.

180.no

100.000+

daglige brukere

3.5+

mill appnedlastinger

Del av norske Advista AS

(AAA-rating)

Samarbeidsmodell

Dedikert utviklingsteam

Prosjektets varighet og status

10 år, i gang

180.no mobilapp

Bakgrunn

Da Caddiesoft gikk inn i prosjektsamarbeidet, fantes det allerede en fungerende plattform utviklet og utgitt av klienten.

Den opprinnelige forespørselen var å oppgradere produktet ved hjelp av et fullstendig redesign og introduksjon av avanserte funksjoner.

I 2011 ga Caddiesoft-teamet ut en ny versjon av 180.no, med alle kravene og spesifikasjonene implementert. Da tjenesten ble lansert, ble den ekstremt populær over hele Norge og vokste i de følgende årene eksponentielt, noe som ga nye utfordringer og krav til utviklingsteamet. Arbeidet med disse utfordringene ledet til en helt ny versjon som ble utgitt i 2019.

180.no

Utfordringer og løsninger

Hovedutfordringene som den ferdige utgivelsen svarer på var:

1. Økt maksimal last

Med cirka 50 forespørsler per sekund er 180.no et høyt belastet system, og det er viktig at det håndterer all innkommende trafikk uten feil. For å få det til, implementerte Caddiesoft-teamet følgende løsninger:

 • Bruk av .NET Core som hovedrammeverk. Det gjør at teamet kan utføre systemoppdateringer raskere, og det yter bedre enn .NET 4.6.1, det forrige rammeverket som ble brukt til å kjøre 180.no.
 • Utførlig logging og sporing av alle komponentene gjennom AAI- og Raygun-verktøy.
 • Den aktive bruken av PRTG i overvåkingsprosessen, som gjør at utviklingsteamet raskt kan reagere på alle potensielle problemer.

2. Horisontal skalering

Etter utgivelsen i 2011 vokste tjenesten, og ble skalert og utviklet til et komplekst og sofistikert system, med nye delsystemer og komponenter som ble lagt til i en jevn strøm. Dette førte til et behov for mer avanserte og omfattende verktøy og tilnærminger.

Løsninger
 • En ny optimalisert arkitektur målrettet mot oppdeling av hele systemet i små, uavhengige og lette komponenter som er lettere å skalere og vedlikeholde.
 • Klusterorganisering av webapplikasjoner, komponenter og datakilder på tvers av flere servernoder, ved bruk av F5 BIG-IP lastbalansering. Denne tilnærmingen, som deler opp belastningen, gjør det mulig å behandle flere forespørsler, øke kapasiteten og robustheten til systemene våre, og unngår nedetid i vedlikeholdsprosessene.
180.no

3. Datasikkerhet

I likhet med alle lignende databaser, inneholder 180.no enorme mengder personopplysninger som kan blir et mål for hackere, crawlere og DDoS-angrep. På grunn av dette er datasikkerhet en av de største bekymringene kunden har – og det må håndteres deretter.

Løsning
 • Tre kategorier av nye metoder for IP-beskyttelse ble implementert. De er geobaserte IP-filtre, manuelle svart- og hvitelister og automatisk låsing av brukerklienter med mistenkelig aktivitetsnivå. IP-beskyttelsesprosessen består også av flere komplementære komponenter, som SQL-databaser, planlagte oppgaver i OS og API lagringsbegrensninger.

4. Nye forretningsmessige krav

I 9 år, siden utgivelsen i 2011, har Caddiesoft-teamet forbedret og foredlet plattformen for å møte stadig skiftende trender, brukerbehov og nyvinninger i teknologien. Denne prosessen inkluderte jevnlige redesign, introduksjon av nye funksjoner, oppgradering av funksjonalitet og mer.

De viktigste oppdateringene i den nye utgaven:
 1. Oppslag av telefonnummer
  Denne funksjonen lar brukerne søke etter selskaper eller enkeltpersoner ut fra telefonnummer. All informasjon samles inn og oppdateres fra både interne og eksterne datakilder, og administreres deretter ved hjelp av NoSQL-motorer (Couchbase og MongoDB-verktøy)
 2. Gratis bedriftssider
  Nå kan produkt- og tjenesteleverandører ha egne bedriftssider innenfor plattformen, med et unikt domenenavn, enkle administrasjonsverktøy og konstant støtte. Det er rundt 2000 bedriftssider på 180.no-servere for øyeblikket.
 3. Geolokasjonsbaserte funksjoner
  Plattformen lar brukerne finne selskaper basert i bestemte områder, samt segmentprofiler i henhold til deres beliggenhet. For å kjøre denne tjenesten bruker vi aktivt MaxMind-databaser, Googles geolokalisering, samt våre egne georelaterte databaser.
 4. Ny mobilvennlig design
  Et av kravene fra klienten var fullstendig redesign av plattformen, med alle de nyeste trendene og behovene til en bruker tatt i betraktning. Nå er 180.no mobilvennlig og har brukersentrert og intuitiv design.

Tech stack

Språk | Rammeverk | Overvåking og ytelsesstyring

C#

.NET

Raygun

ico_48_aai

AAI

PRTG Network Monitor

Databaser/Servere

MS SQL

Boolware

Elasticsearch

Rabbit MQ

MongoDB

Couchbase

Team

Utvikler i Caddiesoft
Artyom Skosar

Teamleder
Senior full-stack .NET utvikler

.net utvikler i Caddiesoft
Valeriy Baditsa

Senior full-stack .NET utvikler

.NET-utvikler i Caddiesoft
Ivan Efimov

Senior full-stack .NET utvikler

"Jeg liker veldig godt å være en del av 180.no-teamet. Det handler om utfordrende og interessante prosjekter, der det endelige målet ikke bare er prosjektytelsen, men også koden og kvaliteten av arkitekturen som helhet. Som et resultat er videre drift og vedlikehold av prosjektene oversiktlig og ".

Ivan

.NET programvareutvikler, 180.no team

Fortell oss om prosjektet ditt

La oss få vite hva prosjektet ditt handler om, så kontakter vi deg for å diskutere behov og andre detaljer.