TelGuarder Applikasjon

Et av prosjektene vi har jobbet aktivt med de siste par årene er telGuarder, en velprøvd skybasert løsning for samtaleblokkering som er tilgjengelig i 44 land over hele verden.

telguarder

Basert på avanserte algoritmer og crowdsourcing, lar telGuarder brukerne søke gjennom 8 millioner telefonnumre med automatiserte og brukergenererte rapporter på få sekunder. I tillegg blokkerer mobilappen spam, telemarketing, automatiserte og mistenkelige samtaler.

I tillegg til webversjonen av produktet, er telGuarder også tilgjengelig som en mobilapp for Android-systemer, og har på dette tidspunktet mer enn en million nedlastinger fra Google Play.

telGuarder AS samarbeider med Caddiesoft om full-stack web- og back-end apputvikling.

telGuarder

1.000.000+ 
nedlastinger

Tilgjengelig i 44 
land

4.1 av 5 stjerner
(Google Play)

telGuarder
Samarbeidsmodell

Dedikert utviklingsteam

Prosjektvarighet og status

4 år, pågående

Bakgrunn

telGuarder er resultatet av en prosess for å utvide rekkevidden til samtalegjenkjennings- og blokkeringsappen 180 utenfor de skandinaviske landene.

Basert på en vellykket tjeneste i Norge, Danmark, Sverige og Storbritannia, begynte Caddiesoft-teamet å jobbe med utviklingen av telGuarder. Produktet ble først utgitt for Brasil og Mexico, og deretter ble dekningsområdet utvudet til 42 land over hele verden.

Tilstedeværelsen i nye markeder og på forskjellige kontinenter ga nye utfordringer for utviklingsteamet, som backend responstid og krav til ytelse.

telguarder

Utfordringer og løsninger

1. Tidsforsinkelse for backendrespons

Etter utgivelsen av telGuarder, fant vi at back-end-systemene i Skandinavia ikke svarte raskt nok på forespørsler sendt av nasjonale front-end-komponenter, på grunn av ekstremt lange avstander mellom dem.

         Løsning

  • Vi tok i bruk Microsoft Azure-skytjenester (med servere i Amerika, Europa, India og Australia) for å sikre geografisk nærhet mellom backend-databasene og sluttbrukerne.

2. Trafikkstyring mellom noder

Prosessen med datadistribusjon mellom servere førte til betydelige trafikk- og vedlikeholdskostnader. Utviklingsteamet tok tak i dette problemet og fant  følgende løsninger:

Løsninger

  • Utvikling av et hybridsystem, der både lokale servere i Norge og Microsoft Azure lager og tjenester fungerer samtidig og gjensidig avhengig.

  • Innføring av et prinsipp basert på delta-oppdatering i datautvekslingsprosessen, der bare den modifiserte informasjonen overføres mellom komponenter, i stedet for hele datasettet. Med denne tilnærmingen ble trafikken mellom forskjellige deler av det distribuerte backend-systemet betydelig redusert, og dermed ble ytelsen forbedret og vedlikeholdskostnadene redusert.

telguarder android

3. Databehandling og styring

Etter hvert som tjenesten ble mer populær og fikk nye funksjoner, og datamengden som skulle behandles økte betydelig, var det behov for velprøvde og kraftige løsninger for å sikre strømlinjeformet og stabil drift.

      Løsning

  • Utvidet bruk av NoSQL-løsninger (MongoDB- og Cosmos DB-verktøy) i tillegg til SQL-kapasiteter. Det gjorde det mulig for teamet vårt å redusere responstid i tjenestene betydelig og forbedre den generelle ytelsen.

Tech stack

Språk | Rammeverk | Overvåking og ytelsesstyring

C#

.NET Core

ico_48_aai

AAI

Databaser / servere

MS SQL

MongoDB

Microsoft Azure (Cosmos DB, Web Apps, Traffic Manager, Front Door)

Team

Teamet vårt har ansvar for utforming og utvikling av plattformen, og samtidig utvikling av både back-end app-tjenester og UI.UX for appen.

Utvikler i Caddiesoft
Artyom Skosar

Team-ledelse
Senior full-stack .NET utvikler

.net utvikler i Caddiesoft
Valeriy Baditsa

Senior full-stack .NET utvikler

.NET-utvikler i Caddiesoft
Ivan Efimov

Senior full-stack .NET utvikler

Vår erfaring

"Gjennom arbeidet med dette prosjektet har jeg fått en god mulighet til å utvide min kunnskap om skyteknologier, se det i praktisk bruk og få konkret forståelse for de enorme mulighetene de gir. For telGuarder viste Microsoft Azure skyteknologi seg å være den optimale løsningen, og det var veldig".

Artyom Skosar

Team-ledelse

Fortell oss om prosjektet ditt

La oss få vite hva prosjektet ditt handler om, så kontakter vi deg for å diskutere behov og andre detaljer.